hovedbanner-jul teenager

At kalde bruge begrebet teenagelitteratur er i grunden lige så ulogisk som at kalde noget voksenlitteratur. For spektret er bredt og bøgerne læses på tværs af generationer. Men ud fra vores erfaring som boghandlere og bogelskere har vi her samlet nogle af de bøger, som vil være sikkert hit under juletræet. Ikke mindst fordi at eksempelvis allerede ‘Mortal Engines 2: Forrædernes fest’ af Philip Reeve allerede har vist sig at være en bestseller blandt teenagere. Det samme gælder bl.a. ‘Eviglivet’ af Gena Showalter og ‘Wimpy Kid’ af Jeff Kinney. Fantasien hos forfatterne er vidunderlig og fortællerglæden er stor.

Se også vores top 10 over sommerens teenagelitteratur her…

smat-banner julens bøger til teenagere

11 af julens bedste bøger til teenageren

 Verdens 100 bedste fodboldspillere 2018

11) ‘Verdens 100 bedste fodboldspillere 2018’ af Carsten Werge & Per Frimann

To af Danmarks mest populære fodboldeksperter ser tilbage på slutrunden og på resten af et spændende fodboldår og udpeger de 100 allerstørste stjerner. Er Ronaldo igen nr. 1? Er der flest målmænd eller angribere? Hvor mange danskere er på listen? Historierne om de enkelte profiler er krydret med personlige iagttagelser fra Werge & Frimanns rejser rundt til de største klubber og stadioner i Europa.

Mortal Engines 2: Forrædernes fest Af Philip Reeve

10) ‘Mortal Engines 2: Forrædernes fest’ af Philip Reeve

“Mortal Engines”-bøgerne foregår i et fantastisk univers, hvor verdens byer er blevet mobile. På gigantiske hjul kører de største byer rundt og forfølger de små i en evig jagt efter brændstof og ressourcer. Drengen Tom bor i London og arbejder med “byfangst”. Da han møder flygtningepigen Hester fra en af de byer, han har “skraldet”, ændres hans liv drastisk.

ILD & BLOD Af George R. R. Martin

9) ‘ILD & BLOD’ af George R. R. Martin

Hvad foregik der egentlig i Westeros før ‘Kampen om tronen’ begyndte – før kulden kom tilbage og før skumle kræfter begyndte at samle sig i den store iskolde vildmark på den anden side af Muren, der beskytter kongeriget? Det får vi svaret på i George R.R. Martins nye værk, Ild & blod, der er den imaginære historie om Targaryen-klanen i landet Westeros.

eviglivet-indbundet-9788771914443

8) ‘Eviglivet’ af Gena Showalter

Stå sammen eller mød din skæbne alene – sidste del af Gena Showalters succes-serie ‘Evigt Liv’. Da Ten var bare sytten år, tog Tenley ”Ten” Lockwood det endegyldige valg og bestemte sig for, hvilken virkelighed hun skulle leve Eviglivet i, når hun døde, og hun har været fuldkommen loyal overfor dette valg. Lige indtil nu! Da mørket falder over virkelighederne står det dog pludseligt lysende klart.

Kigger ned falder op' af Liv Ea

7) ‘Kigger ned falder op’ af Liv Ea

Om Johan, der afleder Idas tanker … men som hun alligevel ikke kan rumme, da han begynder at lugte af hospitalssprit i stedet for hyldeblomst. Om veninden Trine, der bare taler om alt muligt andet. Mange romaner handler om sorgen efter dødsfald, men denne her er beretningen om at leve udspændt mellem håbet og frygten i tiden inden, man måske/måske ikke mister.

Wimpy Kid 12 - Rejsefeber Af Jeff Kinney

6) ‘Wimpy Kid 12 – Rejsefeber’ af Jeff Kinney

Julen nærmer sig med kulde, stress og jag. Derfor beslutter Gregs forældre, at familien skal rejse væk til en tropisk ø for at holde ferie i afslappede omgivelser. Men så let går det selvfølgelig ikke for familien Heffley. Greg, der er skal flyve for første gang, bliver konfronteret med sin flyskræk, og alt fra giftige dyr til solstik og madforgiftning. Kan ferien nå at blive reddet?

 Godnathistorier for rebelske piger 2 Af Elena Favilli & Francesca Cavallo

5) ‘Godnathistorier for rebelske piger 2’ af Elena Favilli & Francesca Cavallo

Velkommen til 100 nye portrætter af usædvanlige og exceptionelle kvinder, der har haft indflydelse på deres tid, og som har inspireret andre. Hver eneste kvinde præsenteres med et smukt maleri samt en lille historie formet som et eventyr. Bogen er bygget op som et opslagsværk, og den er rigt illustreret i farver med 60 smukke malerier malet af kvindelige kunstnere.

'Gangster farmor' af David Walliams

4) ‘Gangster farmor’ af David Walliams

Vores helt Ben keder sig helt vildt, da han skal bo hos sin farmor en tid. Hun er virkelig den kedeligste farmor nogensinde: Det eneste hun vil lave er at spille Scrabble og spise kålsuppe. Men der er to ting Ben ikke ved om sin farmor: 1) Hun var engang en international juveltyv. 2) Hun har hele sit liv ville stjæle kronjuvelerne, og det har hun har brug for Bens hjælp til.

Øv, Far! Af David Walliams

3) ‘Øv, Far!’ af David Walliams

Fædre kommer i alle former og størrelser. ‘Øv, Far!’ handler om drengen Frank, hvis far er blevet smidt i fængsel for at køre flugtbilen i forbindelse med et bankrøveri. Frank udtænker en plan til at befri ham – blot for en enkelt nat, så de kan lægge de stjålne penge tilbage. En hæsblæsende historie, som vil holde dig ude på kanten af stolen og få din mave til at gå i krampe af latter.

Fandom af Anna Day

2) ‘Fandom’ af Anna Day

Violet og hendes bror er sammen med to venner på vej til Comic-Con, en kæmpe messe for popkultur. Her skal de møde deres idol, Willow, som er hovedperson i filmatiseringen af deres yndlingsbog. Vennerne drømmer om at være en del af bogens fiktive univers, og kort efter mødet går drømmen på mystisk vis i opfyldelse.

SKAM Sæson 1, Eva af Julie Andem

1) ‘SKAM Sæson 1, Eva’ af Julie Andem

De originale råmanuskripter til den verdensomspændende successerie SKAM. Manuskripterne indeholder bl.a. scener der aldrig kom med, nyskrevne prologer og epiloger og ikke mindst Julie Andems egne kommentarer og håndskrevne mind maps. Et unikt indblik i skabelsen af serien der har tryllebundet millioner af seere verden over.

Brug for mere inspiration til gaveidéer og gode læseoplevelser?

Vi har samlet: