Mød Elly Griffiths – forfatter til Ruth Galloway serien.

Elly Griffiths

Elly Griffiths er synonym for den engelske forfatter Domenica de Rosa. Domenica eller Elly, som vi kalder hende i dette indlæg, har stort set altid skrevet. Hun skrev sin første bog, da hun var 11 år efterfulgt af fan fiktion om Starsky and Hutch. Som voksen blev hun forlagsdirektør for børnebøger hos forlaget Harper Collins, og det var først, da hun gik på barsel med sit første barn, at hun genoptog forfattergerningen. Det blev til 4 bøger i hendes eget navn om Italien, familie og identitet. Da hendes mand blev færdiguddannet som arkæolog tog de på ferie til Norfolk og Tischwell March. Hendes mand fortalte, at man tidligere har opfattet marskland som helligt med en forbindelse til ”efterlivet”. Nærmest prompte materialiserede Ruth Galloway karakteren og hele plottet til Ellys første bog sig. Og eftersom hendes forlægger mente, at det var en krimi, hun havde skrevet, mente hun også, at hun måtte antage et kriminavn – derfor Elly Griffiths.

 

Elly Griffiths 11. roman i serien om arkæologen Ruth Galloway udkommer i starten af 2019 i England. I Danmark er vi så heldige, at Gads Forlag har taget hendes forfatterskab op, og lige nu udkommer 3. bind i serien ’Huset på klippen’.

Serien er fortalt et i dejligt sindigt tempo, er ikke særlig blodig og med en hovedperson, Ruth Galloway, som er sær, uhøjtidelig, skarp og egenrådig. Læg dertil en persongalleri med mærkelige druider, entusiastiske arkæologer og den iltre og utålmodige vicekriminalkommissær Henry Nelson, og du har en fantastisk ramme omkring fortællingerne. Ruth er arkæolog og i alle bøgerne er der tråde til arkæologisk opdagelser.

Her kan du se Elly Griffiths fortælle om sin hovedperson – Ruth:

Anmelderne skrev om de 2 første bind i serien – ’ Pigen under jorden’ og ’Løgnens hus’

”Læs den. Ikke kun på grund af den sindsoprivende handling, men også på grund af Ruth Galloway. Hun er vidunderlig.” – Julia Lahme, Femina

”Fremragende…. Velskrevet, underholdende og veludtænkt.” – Berlingske

Og 3. bind – ’Huset på klippen’ handler om:

Ruth Galloway tilkaldes, da et hold arkæologer afdækker et lig ved foden af en klippe, men Ruth har svært ved at fokusere på sagen. Dels er hun netop vendt tilbage fra barselsorlov, dels er det Harry Nelson, der leder efterforskningen, og han og Ruth har et mildest talt uafklaret forhold til hinanden. Liget viser sig at have ligget skjult i sandet længe – formodentlig siden Anden Verdenskrig. Men da endnu et lig bliver skyllet op på stranden, går det op for Ruth og Nelson, at der muligvis er en morder på spil, der forsøger at skjule en grusom hemmelighed fra krigens tid – og snart er de selv i livsfare.

Du kan se en lille fin trailer for bogen her:

Se alle bøgerne i serien om Ruth Galloway ( i rækkefølge):