Nyt stærkt par i norsk krimi - Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Alle krimilæsere kan godt glæde sig. For det er ikke hvem som helst, som er gået sammen om at skrive en ny krimi. Det er nemlig to af Norges absolut bedste krimiforfattere, som ud over at være personlige venner, nu har skrevet deres første krimi sammen, ‘Nulpunkt’.

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en af Norges mest erfarne politiefterforskere og betragtes også som en af landets bedste krimiforfattere. Hans krimier om efterforskeren William Wisting giver et detaljeret og autentisk indblik i, hvordan hårde kriminalsager efterforskes, samt hvordan det påvirker de involverede, privat såvel som professionelt. Hovedkarakteren er den sympatiske politiefterforsker William Wisting. William Wisting er en retfærdig og god politiman og et godt og inderligt menneske. Han er omsorgsfuld og betænksom og har ikke specielt høje tanker om sig selv. En erfaren politimand, som kender mørket i menneskets sind. Flere af bøgerne i serien har været nomineret til priser og har bl.a. vundet Glasnøglen som Nordens bedste krimi.

Thomas Enger

Thomas Enger er uddannet journalist og har i en årrække arbejdet som journalist for den norske avis Nettavisen. Hans krimiserie om kriminalreporter Henning Juul har vundet stor international anerkendelse og er foreløbig solgt til 30 lande. Serien kan på alle måder tåle sammenligning med Jo Nesbø’s serie om Harry Hole.

Den røde tråd igennem de 5 bøger om Henning Juul er tabet af sønnen i en brand og hans søgen efter sandheden bag tragedien.

nulpunkt af jørn lier horst thomas enger

Hvad handler Horst og Engers nye bog ‘Nulpunkt’ om?

Ja, Horst og Enger siger selv, at dybest set handler ‘Nulpunkt’ om behovet for at blive set og bekræftet i nutidens samfund, om hvilke grænser vi er villige til at overskride for at blive lagt mærke til, anerkendte og berømte. Ved at pakke det ind i en kriminalhistorie har vi selvfølgelig sat det lidt på spidsen, men det er også pointen. Det er en actionpakket bog, som vi tror, læserne vil blive opslugt af, både fordi den er spændende og fordi den følger to hovedpersoner, det er nemme at holde af.

Hvordan opstod ideen om, at I skulle skrive en bog sammen?

Vores venskab går næsten ti år tilbage i tiden. Det er på mange måder skriveriet, der har ført os sammen, eftersom vi har udgivet bøger på samme forlag. Med henholdsvis politi- og journalistbaggrund har vi kunnet drage nytte af hinandens fagkundskaber. Ideen om at lave noget sammen lancerede Jørn allerede i 2012, og de næste år diskuterede vi ideer, plot og karakterer, når vi mødtes, ofte til litteraturfestivaler både i ind- og udland, men også i Thomas’ familiehytte i Stavern – området hvor Jørn bor. Det er imidlertid først det seneste år, at projektet har taget fart. Der begyndte vi for alvor at skrive, fordi det først var der, vi havde tid til det.

Handlingen

Den tidligere atletikstjerne Sonja Nordstrøm dukker ikke op, da hun skal lancere sin selvbiografi ”Evig Etter” på morgen-tv. Hun svarer ikke på telefonen, og ingen aner, hvor hun er. Den unge journalist og kendisblogger Emma Ramm tager hjem til Nordstrøm for at se, om der gemmer sig en god historie bag hendes pludselige fravær. Bag den ulåste hoveddør finder Emma tegn på kamp, men ingen Sonja Nordstrøm. Til gengæld er der klistret et startnummer fast på tv’et. Nummer 1.

Se den fine trailer for Nulpunkt

Krimier af Jørn Lier Horst om William Wisting

Krimier af Thomas Enger om Henning Juul: