julens bedste biografier topbanner

Op til jul udkommer der hvert år temmelig mange biografier. Og det er selvfølgelig fordi mange virkelig godt kan lide at dykke ned bag de personer, som vi kender fra film, tv, politik, forbrydelser, menneskerettigheder mm. Og i år er ingen undtagelse. Vi har samlet en lang række af de biografier, som vi tror vil interessere boglæserne. Du kan se dem alle ved at klikke på banneret herunder. Og i dette indlæg har vi samlet 10 af forskellige biografier – lidt til enhver smag.

julens bedste biografier banner

Julens 10 bedste biografier 

'Kim Larsen - mine unge år' af Jens Andersen

10) ‘Kim Larsen – mine unge år’ af Jens Andersen

I dette efterår mistede vi den folkekøre Kim Larsen og landet gik i sorg. I det sidste halve år før sin død arbejdede Kim Larsen på en erindringsbog i samarbejde med forfatteren Jens Andersen. Denne bog vil uden tvivl ligger under juletræet i mange hjem i år. Jens Andersen er en meget dygtig forfatter, som har skrevet biografier om Lise Nørgaard og Astrid Lindgren. Og Kim Larsens liv  her ikke været kedeligt. De to nåede at gennemføre en række lange interviews, hvor Kim Larsen fortalte om sin slægt, sine rødder, sin barndom og sin ungdom – hele tiden frem til starten af 1970’erne og det store gennembrud med Gasolin. De mange timers samtale mellem Kim Larsen og Jens Andersen danner basis for en bog, som nu udkommer med familiens fulde opbakning.

'Bevægelse' af Susse Wold

9) ‘Bevægelse’ af Susse Wold

Til en anden kendt og elsket person – Susse Wold. I ‘Bevægelse’ fortæller Susse Wold om de ting, hun har foretaget sig, som har givet hende de helt store grænseoverskridende ydre og indre oplevelser. Med humor og indlevelse fortæller hun om sit brogede liv både på Hawaii, rundt om i verden og i Danmark. Vi er med hende på udfordrende selvudviklingskursus i regnskoven. På safari i Kenya, hvor hun sidder fast i mudder omgivet af løver. Alene i ørkenen med en mand, der har klap for øjet og pistol i bæltet. Til begravelse ude på Stillehavet, hvor delfiner og hajer medvirker.

'Mit lykkelige land' af Grevinde Alexandra

8) ‘Mit lykkelige land’ af Grevinde Alexandra

‘Mit lykkelige land’ er både en bog, hvor Grevinde Alexandra drager rundt i Danmark for at finde ud af hvordan lykken ser ud hos verdens lykkeligste folkefærd. Og det er også en personlig beretning om hendes tid til kongelig, hendes rolle som mor, det at lære dansk og være en offentlig person. ‘Mit lykkelige land’ er en kærlighedserklæring til Danmark og en personlig fortælling om at blive en del af verdens lykkeligste folk fortalt af en ekstraordinær kvinde, der også undervejs deler sine overvejelser om, hvad der kunne true vores lykke.

'Bryster skal hoppe når man hikker' af Hella Joof og Karen Thisted

7) ‘Bryster skal hoppe når man hikker’ af Hella Joof og Karen Thisted

Hella Joof og Karen Thisted er 2 damer med deres meningers mod og masser af humor. Bogen er en samtalebog, hvor du bliver inviteret med indenfor, når Hella Joof og Karen Thisted tager livet op til overvejelse i en sommerlang samtale. En åbenhjertig bog om det svære, men også fantastiske, morsomme, vigtige og finurlige i tilværelsen. Det er med garanti ikke kedeligt.

6) ‘Rødder’ af Marie Louise Toksvig

Historien om den nu afdøde tidligere gangster Nedim Yasar. 5 år efter at Nedim Yasar valgte af forlade gangstermiljøet blev han skudt ned på åben gade i København. På vej fra den bogreception, som markerede udgivelsen af hans personlige beretning om tiden i det danske gangstermiljø og hans vej ud.

'Min historie' af Michelle Obama

5) ‘Min historie’ af Michelle Obama

Michelle Obama er en af vor tids mest ikoniske og spændende kvinder. Erindringerne er fascinerende historiefortælling og rummer også dybe refleksioner. Michelle Obama inviterer læserne ind i sin verden og i de oplevelser, der har formet hende – fra barndommen i Chicagos South Side til hendes år som en erhvervsleder, der skulle finde balancen mellem moderskab og arbejde, og endelig hendes år på verdens mest berømte adresse.

'Michael Bundesen / Alting har en ende' af Michael Bundesen

4) ‘Michael Bundesen / Alting har en ende’ af Michael Bundesen

Han var ”Bonden”, forsangeren for hele Danmarks Shu-Bi-Dua. Men også Michael, der aldrig lod ugebladene komme tæt på. Bogen er dog først og fremmest en begejstret beretning om tiden i 70’erne, 80’erne, 90’erne og 00’erne med vanvittig, eksploderende energi i drengeklubben Shu-Bi-Dua. Men det er også den ufortalte historie om bagsiden af berømmelsen. Og om den dag i 2011, da to blodpropper tog Michael Bundesen væk fra de danske scener og sluttede eventyret Shu-Bi-Dua.

'Jagten på El Chapo' af Andrew Hogan

3) ‘Jagten på El Chapo’ af Andrew Hogan

Dette er den sande historie om manden der fangede verdens mest eftersøgte narkobaron. Bogen er nervepirrende true-crime, når det er bedst. Du får, som læser, lov til at følge den otte år lange jagt skridt for skridt – helt fra den første infiltration, via den højteknologiske efterforskning, til den desperate kamp mod uret, da narkobaronen endelige skal pågribes.

“Fængslende. Den amerikanske narkobetjent, der ledte jagten på verdens mægtigste narkogangster, Joaquín »El Chapo« Guzmán, tegner et medrivende portræt af dem begge”. – Weekendavisen

'Fårking gravid' af Sofie Linde

2) ‘Fårking gravid’ af Sofie Linde

Skal man kunne lide at være gravid? Det ser sådan ud, når man konsulterer de fleste bøger, blogs og foredrag om den søde ventetid. Men hvad gør man så, når man virkelig hader det? Det skriver en af Danmarks mest populære tv-værter Sofie Linde åbent og ikke mindst humoristisk om i FÅRKING GRAVID – en fremmed flytter ind.

'Olsen Banden' af John Lindskog

1) ‘Olsen Banden’ af John Lindskog

Og så til en lidt ældre bog. Men af den folkekære af slagsen. Og i år endnu mere aktuel grundet Morten Gunwalds død. I denne bog kan man genopleve legendariske øjeblikke med Olsen-banden i ord og billeder. Læse om muntre og mærkelige hændelser bag kameraerne. Og blive klogere på tilblivelsen af Danmarks bedste filmserie. ‘Olsen banden’ er fuld af herlige anekdoter og rigt 4-farve-illustreret med originale stills fra filmene og unikke billeder fra optagelserne.

Brug for mere inspiration til gaveidéer og gode læseoplevelser?

Vi har samlet: