Julens bedste bøger til historieelskeren

De historiske bøger – både de der undersøger det skete, og de som bruger historien som rammen for en fortælling – fortsætter deres store popularitet. Selvom bøgerne netop først og fremmest fokuserer på fortiden, fortæller de meget om vores nutid: Hvad der ligger bag vores syn på verden, og hvorfra vi har mange af vores vaner og holdninger. Historien er en uudtømmelig kilde, hvilket mange af årets bognyheder bærer præg af. Eksempelvis ‘Døden ved Yangtze-floden’ af Peter Harmsen, der fortæller om, hvordan at slaget ved Shanghai i 1937 forvarslede 2. Verdenskrig.

Nedenfor kan du læse om seks bøger til historieelskeren, som vi hos Liveboox klart vil anbefale. Men vi har fundet mange flere til dig, og dem kan du se ved at klikke på banneret nedenfor.

smat-banner julens bøger til historieelskeren

Seks af julens bedste bøger til historieelskeren

Dragerne over Helsingfors Af Kjell Westö

6) ‘Dragerne over Helsingfors’ af Kjell Westö

En stor roman om tiden efter 2. Verdenskrig og frem til i dag, fortalt gennem en families brogede liv. Historien begynder da Henrik Bexar som ung dreng kommer tilbage til Österbotten i det vestlige Finland efter at have været krigsbarn i Sverige. ‘Dragerne over Helsingfors’ blev Kjell Westös definitive gennembrud og er i dag en moderne klassiker.

Jomsviking Af Bjørn Andreas Bull-Hansen

5) ‘Jomsviking’ af Bjørn Andreas Bull-Hansen

År 993. Under et angreb øst for Viken i Norge bliver Torsteins far brutalt myrdet af Olaf Trygvassons mænd. Den 12-årige Torstein bliver taget som slave, men det lykkes ham at flygte. Han sætter kurs mod Orkney-øerne på udkig efter sin ældre bror. Senere bliver han kriger og lejesoldat for Jomsviks berygtede broderskab. En stort anlagt vikingeserie, der allerede er blevet solgt til over 10 lande.

4) Gode tider - nye farer af Ian Kershaw

4) ‘Gode tider – nye farer’ af Ian Kershaw

I sine to foregående bøger om Europa, ‘Den store katastrofe‘ og ‘Helvede tur-retur‘, beskrev Ian Kershaw de umådelige rædsler i første halvdel af det 20. århundrede. I denne efterfølger, dykker han ned i perioden 1950-1973, som bragte fred og relativ velstand til Europa. Europa var nu et delt kontinent, som måtte leve med atomtruslen og en angst, som kom og gik.

Skudt ned Af Ole Steen Hansen

3) ‘Skudt ned’ af Ole Steen Hansen

Der styrtede mere end 1000 flyvemaskiner ned i Danmark under Anden Verdenskrig, britiske, amerikanske, tyske – og en enkelt dansk. Ole Steen Hansen tager dig  med på farefulde minelægningsoperationer i lav højde over danske farvande. På nedkastningsoperationer til modstandsbevægelsen og med bombefly på vej til mål i Tyskland.

Døden ved Yangtze-floden Af Peter Harmsen

2) ‘Døden ved Yangtze-floden’ af Peter Harmsen

I Vesten har vi for vane at sige, at Anden Verdenskrig begyndte i 1939 med Hitlers overfald på Polen. I Østasien ved de bedre. Slaget om Shanghai i 1937 var på mange måder et varsel om den altødelæggende verdenskrig, der var under opsejling. Det var et slag, hvor moderne teknologi i form af kampvogne, hangarskibe og landgangsfartøjer og bombefly spillede en afgørende rolle.
Vikinger - kort fortalt Af Kim Hjardar

1) ‘Vikinger – kort fortalt’ af Kim Hjardar

En rigtig fin, lille guide med alle de vigtigste oplysninger om vikingerne; fra deres samfund til plyndringerne, og fra religion til invasionslyst. Når du har læst ‘Vikingerne– kort fortalt’, har du styr på alle de mest kendte navne, steder og årstal, og bogen afsluttes med et kapitel om vikingerne i de skandinaviske lande med særligt fokus på Danmark.

Brug for mere inspiration til gaveidéer og gode læseoplevelser?