julens boeger til madentusiasten

Uhmm julemad! Hvem har ikke lyst til at slække lidt på kostrådende, skippe en løbetur eller melde af til holdtræning for i stedet at sætte sig mageligt tilrette foran et veldækket bord fyldt med lækkerier og skylde det hele ned med et godt glas vin eller en mørk og skummende øl. Skal der også lige en skarp til? Måske en kryddersnaps? Hvordan det alt sammen skal gøres, kan du selvfølgelig læse dig til 🙂 Syntes du, at det hele bliver lidt for usundt, er der også en sundere – og ikke nødvendigvis mindre appetitlig – vej. Ja, det blomstrer med sunde madbøger i denne tid.

Vi har her samlet flere af de bedste, sundeste, usunde, våde og varme bøger. Oplagte til såvel dig som gave.

smat-banner til madentusiasten

 

Italiensk vin Af Thomas Ilkjær, Arne Ronold, Paolo Lolli og Ole Udsen

10) ‘Italiensk vin’ af Thomas Ilkjær, Arne Ronold mfl.

En dugfrisk og helt opdateret udgave af den tidligere Politikens bog om italiensk vin. Bogen er skrevet af førende eksperter bl.a.: Paolo Lolli, chef på restaurant ’Casa d’Antino’ og ejer af vinbutikken ’Enoteca’; Arne Ronold, Master of Wine, stifter og redaktør af det norske tidsskrift ’Vinforum’ og leder af ’Norsk Vinakademi’, Ole Udsen, førende ekspert på Syditaliens vine.

Politikens bog om kryddersnaps Af Anne Hjernøe

9) ‘Politikens bog om kryddersnaps’ af Anne Hjernøe

Det er nemt og sjovt det er at lave sin egen snaps, og der kommer hele tiden nye typer snaps til. ‘Politikens bog om kryddersnaps’ fortæller om alt det, du har brug for at vide. Denne nye udgave rummer stadig opskrifter på en lang række af de klassiske kryddersnapse baseret på planter, man kan finde i naturen, ligesom der er ideer til kryddersnapse med krydderurter, bær og frugter.

Mega vega - Grøn mad til hele familien Af Sara Ask og Lisa Bjärbo

8) ‘Mega vega – Grøn mad til hele familien’ af Sara Ask og Lisa Bjärbo

Antallet af danskere som ikke spiser kød er eksplosivt stigende og hvis man regner dem med, som kun spiser kød engang i mellem, så er det efterhånden en meget stor del af befolkningen, som hver aften skal lave en ret mad, som ikke drejer sig om kødet. Og hvad skal man så finde på, når ungerne er skrigende sultne? Det giver ‘Mega vega’ en lang og lækker stribe bud på.

Holms desserter Af Claus Holm

7) ‘Holms desserter’ af Claus Holm

Den landskendte tv-kok Claus Holm har i årevis brilleret med opskrifter og tv-optræden. Det søde køkken har han langt hen ad vejen holdt sig fra – undtagen i hjemmet i Svendborg, hvor kone og gæster gennem mange år er blevet budt på Claus Holms eksperimenter fra det søde univers. Som altid med Claus Holm er der noget for alle, uøvet som veltrænet i køkkenet – alle kan være med.

Vin 2019 Af Hugh Johnson

6) ‘Vin 2019’ af Hugh Johnson

Den lille årlige udgave af Hugh Johnsons vinguide, der er verdens bedst sælgende vinbog, er et must for vinentusiaster I Vin 2019 giver Johnson et fuldstændigt opdateret billede af vinens verden med udførlig information om og vurdering af mere end 6.000 forskellige vine og vinproducenter fra de store, respekterede vinlande til de mindre kendte, som fx Danmark.

Gæstemad med SOUS VIDE' af Peter Friehling

5) ‘Gæstemad med SOUS VIDE’ af Peter Friehling

Tips, tricks og 10 lækre treretters-menuer, som giver dig tid til at hygge med dine gæster, mens du stadig har tjek på maden. Alle opskrifter er originale og udviklet specielt til sous vide, på en måde der fremhæver råvarernes unikke smag og sikrer deres optimale konsistens. Alle retter i bogen er serveringsklare på mindre end et kvarter og ofte med kun få minutters indsats i køkkenet

SalatTøsens grønne hverdag Af Mette Løvbom

4) ‘SalatTøsens grønne hverdag’ af Mette Løvbom

Denne ny bog fra SalatTøsen, alias Mette Løvbom, er fuld af nytænkte, skønne, sunde og smukke salater, der alle indeholder masser af smag, og som kan bruges til enhver lejlighed og i enhver tænkelig sammenhæng. Som titlen antyder, er det salater, der er nemme at lave i hverdagen, så du også indirekte får hjælp til at få mere grønt indenbords i det daglige.

'Krydret' af Ditte Ingemann og Anne Hjernøe

3) ‘Krydret’ af Ditte Ingemann og Anne Hjernøe

Hvis du drømmer om krydrede simreretter, fladbrød med fyld, smukke, sprøde salater, aromatiske fiskeopskrifter og vidunderlige desserter, kan du med fordel starte her. Ud over de mange lækre retter rummer bogen også et væld af bløde, krydrede dips, sprøde brød, hjemmelavede krydderblandinger og fermenterede lækkerier. Alt sammen lavet med råvarer, som kan købes alle vegne.

Julens øl Af Carsten Berthelsen

2) ‘Julens øl’ af Carsten Berthelsen

Berthelsen fortæller i bogen om juleøllets historie, hvordan det blev og bliver brygget – og hvilken slags julemad de forskellige typer egner sig til – hvis de da ikke egner sig bedre til en stille stund i lænestolen. Du får desuden en håndfuld julehyggelige madopskrifter med en særlig ølvinkel. Undervejs i bogen præsenteres 24 forskellige juleøl, så der er én til hver dag.

'Fra usund til sund' af Oscar Umahro Cadogan

1) ‘Fra usund til sund’ af Oscar Umahro Cadogan

Inspiration og motivation til at komme i gang med eller holde fast i din sunde livsstil. Hvordan du bruger kost, ernæring, motion, bevægelse, søvnoptimering, afstresning og glæde til at fremme din sundhed. ‘Fra usund til sund’ hjælper dig med at kortlægge din sundhedstilstand og får defineret, hvad sundhed er for dig, så du kan lægge den rette plan for at blive sund.

Brug for mere inspiration til gaveidéer og gode læseoplevelser?

Vi har samlet: