Sommerferien nærmer sig ! En fantastisk tid til afslapning, vin på terrassen, lange ture, oplevelser nye steder eller gammelkendte steder, badning, is… Ja listen er lang. Men en ting er helt sikkert – en god bog er en del af en god sommerferie. Hvis du er til krimier, så har vi samlet en lille liste med nogen af de nyeste og bedste krimier til sommerferien, som du kan forsøde din tid med ! God fornøjelse – og god ferie!

 

Vi starter med de danske krimier. Journalist, forfatter og debattør Peter Mogensen debuterede i foråret med ’I bjørnens klør’, som er en politisk spændingsroman, der trækker på hans helt tætte kendskab til den politiske verden og al dens indbyggede kynisme. Flere anmeldere synes, at Peter Mogensen er sluppet godt fra sin forfatter debut, og bruger ord som ”spændende” og ”tankevækkende og interessant” om bogen.

Søren Sveistrup er også debutant. Hans første bog ’Kastanjemanden

Søren Sveistrup er også debutant. Hans første bog ’Kastanjemanden’ har allerede høstet massive anmelderroser. ”Fuldstændig fantastisk fremragende krimi. Ikke en side for lang”, skiver Findals krimiside. Søren Sveistrup er heller ikke en Hr. Hvem som helst. Han er nemlig manden bag tv-successen ’Forbrydelsen’. I Kastanjemanden gør politiet et uhyggeligt fund. En yngre kvinde er blevet dræbt og efterladt på en legeplads. Hendes ene hånd er skåret af. Over hende hænger en lille kastanjemand.

“En bestseller er født.. En stigende spændingskurve med fart og tempo næste hele vejen” – Bo Tao Michaëlis, Politiken

havets boern af Anna Ekberg

Anna Ekberg – ved I hvem det er? Ja, mange krimielskere gør jo efterhånden. Bag pseudonymet gemmer de to forfattere Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich sig. I 2016 udgav de den anmelderroste bestseller ’Den hemmelige kvinde’ som den første roman under pseudonymet Anna Ekberg. I 2017 fulgte ’Kærlighed for voksne’ og nu udkommer ’Havets børn’. ’Havets børn’ er på samme tid en spændingsroman, skæbnefortælling og en bog om kærlighed, længsel og om at overkomme det umulige.

MERCEDES-SNITTET af Anne Mette Hancock

Og afsluttende for de danske krimier nævner vi lige Anne-Mette Hancock og hendes senest bog ’Mercedes-snittet’. Bogen er en nervepirrende psykologisk krimi om hævn, synsbedrag og ar i hjertet. ’Mercedes-snittet’ er andet selvstændige bind i krimiserien om Kaldan og Schäfer. Læs også “Ligblomsten”, den første bog i serien, som fik virkelig fine ord med på vejen af anmelderne.

”Anne Mette Hancock beviser med sommerens bedste krimi, at hun hører til toppen af ligaen.”, skriver litteratursiden om Mercedes-snittet.

 

Og så er der udkommet en lang række udenlandske krimier fra mere eller mindre kendte forfattere. New York Times bestseller forfatterne Harlan Coben og Lee Child er klar med nye krimier. ’Falske værdier’ fra Lee Child er den allerførste bog i Jack Reacher serien, som nu er oversat til dansk. Du kan læse mere om Lee Child og Jack Reacher i vores blogindlæg her.

Og Harlan Cobens nye ’Giv ikke slip’ skamroses af anmelderne.

”Coben er forstædernes folkepoet! Det er hans nye, velsmurte krimi ’Giv ikke slip’ et perfekt eksempel på … Det er ren poesi!”– New York Times

den-fremmede-gaest Lisa Jewell

Er du til en lidt mere hyggelig og knap så hårdslående krimi kan vi anbefale den engelske forfatter Lisa Jewells første krimi, ’Den fremmede gæst’. Fans af Clare Mackintosh, Paula Hawkins og Liane Moriaty vil elske denne velskrevne pageturner, som gav Lisa Jewell et kolossalt gennembrud inden for spændingsgenren i England. Du kan læse meget mere om ‘Den fremmede gæst’ her.

Eller du kan læse Frankrigs bedst sælgende forfatter Guillaume Mussos ’Pigen fra Brooklyn’.

“En thriller med højt tempo. Endnu en gang forvirrer og fascinerer Musso.” – Le Parisien.

’Pigen fra Brooklyn’ er den tredje bog af Guillaume Musso, som udkommer på dansk. Se dem alle her.

Og der er jo mange flere. Se alle de bøger vi har udvalgt til en god, gysende og spændingsfyldt sommerferie. Og se endnu flere  på vores hjemmeside.

Rigtig god sommerferie!