Harlan Coben

Harlan Coben (f. 1962) er som den eneste forfatter nogensinde blevet tildelt de tre amerikanske litteraturpriser The Edgar Award, The Shamus Award og The Anthony Award. Harlan Cobens litterære kvaliteter har også givet ham en stor fanskare. Mere end 70 millioner solgte bøger på verdensplan og en fast tilbagevendende placering som nr. 1 på New York Times’ bestsellerliste. Harlan Coben omtales med rette af flere som Krimikongen. 

Herhjemme har Harlan Coben også høstet flotte anmeldelser:

fem hjerter Får hjertet op i halsen og siderne til at flyve afsted – Femina

5 stjerner Fremragende … Giver konstant læseren lyst til lige at se, hvad der sker på næste side – Ekstra Bladet

fire hjerter Coben er en ualmindelig dreven krimifortæller og udspekuleret plotmager – Politiken

Masser af gys og gru, tilsat en spiseskefuld romantik – Weekendavisen

Hvad Harlan Coben kan

Harlan Coben er en sikker leverandør af krimier med stor underholdningsværdi og fyldt med masser af rammende replikker. De fabelagtige krimier foregår oftest i forstæderne blandt virkelige menesker og hans persongallerier og sindrige historier byder altid på mere end en mordgåde. Denne flair for spænding og indsigt i menneskets psyke, bruger han til at dykke ned i de store hemmeligheder og små løgne, der kan ødelægge et forhold og en familie, ja endda en hel by.

Skriver for sine læsere

Interview på engelsk

Harlan Coben skriver først og fremmest for sine læsere: “At sige at man skriver for sig selv og ikke tænker på sine læsere er som at sige, at jeg taler uden at være interesseret i at andre lytter. Når jeg skriver, kommunikerer jeg én til én med min læser. En forfatter uden en læser er som at klappe med en hånd. Det er derfor at jeg elsker at skrive – det er den følelse af kommunikation. Jeg vil være den der holder min læser oppe hele natten – og forbander mig om morgenen – fordi at læseren simpelthen må vide mere.”

Skriver mere end bøger

Harlan Coben skriver mere end bøger, han er også forfatter og medskaber til en række tv-serier bl.a. ‘Safe’, som nu kan ses på Netflix. Du finder den samlede oversigt på filmportalen IMDB og på Harlan Cobens egen hjemmeside harlancoben.com.

Harlan Cobens bøger i rækkefølge udgivet på dansk

1) Sig ikke noget, 2003 2) Gådefuld forsvinden, 2005 3) Sidste advarsel, 2005 4) Den uskyldige, 2006 5) Vildledt, 2006 6) I skoven, 2008 7) Løftet, 2008 8) Hold tæt, 2009 9) Forsvundet, 2010 10) På fersk gerning, 2011 11) Savner dig, 2015 12) Seks år, 2015 13) Bliv hos mig, 2016 14) Den fremmede, 2016 15) Hjem, 2017 16) Holdt for nar, 2017 17) Giv ikke slip, 2018