nye bøger i september

Så er bogefteråret startet for alvor. September er måneden, hvor vi begynder at flytte os indenfor, tæpperne tages frem og ikke mindst – rigtig mange nye bøger udkommer. September og oktober er traditionelt de måneder på året, hvor der udkommer flest bøger. Vi har forsøgt at skabe et lille overblik over de mange udgivelse.

I dette blogindlæg kan du læse om nogen af dem. Hvis du vil se alle de bøger vi har udvalgt, kan du kigge med her:

september kommende boeger

13 af de bedste bognyheder i september

Oxen - Lupus

13) ’Oxen – Lupus’ af Jens Henrik Jensen

Juhu! Jens Henrik Jensen er på banen igen med 4. bind i serien om krigsveteranen Niels Oxen. Bøgerne har fået rigtig gode anmeldelser og de 3 første bøger er også solgt til filmatisering. I ’Oxen – Lupus ’tager Oxen til Harrilds Hede i Jylland for dels at finde en forsvunden gårdejer og en tidligere departementschef og dels for at være sammen med sin søn. Den umiddelbart uproblematiske lille opgave viser sig dog langt mere farefuld end først antaget, og snart er han involveret i sin tidligere makker Magrethe Franks farlige og hemmelighedsfulde fortid. Udkommer d. 06 september 2018.

12) ’Den blinde morder’ af Margaret Atwood

Margaret Atwood er nok mest kendt for sin bog ’Tjenerindens fortælling’ som danner forlæg for succes tv-serien ’The Handmaids Tail’ på HBO. En bog, som hun skrev i 1985, men som forekommer yderst relevant i dag. Og selvom du har set serien kan det anbefales at læse bogen. Du kan finde den her.

I den labyrintiske familieroman ’Den blinde morder’ fortæller den døende Iris sandheden om sit liv til sit barnebarn. En sandhed om hendes søster Laura, som døde i et tragisk biluheld lige efter 2. Verdenskrig og Iris mands mystiske død et par år efter. Er der en sammenhæng mellem dødsfaldene? Udkommer d. 06. september 2018

11) ’Vi kunne alt’ af Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle fik sit helt store folkelige gennembrud med slægtsromanen ’Folkets skønhed’, som hun også modtog De Gyldne Laurbær for og vandt Politikens Litteraturpris med. ’Vi kunne alt’ fortsætter som en selvstændig fortælling, hvor ’Folkets skønhed’ sluttede. Denne gang er vi inde hos familien Pryds naboer, hvor en anden historie udspiller sig. Har du ikke fået læst ’Folkets skønhed’ endnu, så kan du læse mere og købe den ganske billigt her. Udkommer d. 07. september 2018.

10) ’Ar’ af Audur Ava Ólafsdóttir

Islandske Audur Ava Ólafsdóttir har tidligere udgivet 2 bøger på dansk; ’Stikling’ og ’Svaner bliver ikke skilt’. Hun er nu aktuel med romanen ’Ar’, som er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2018. I ’Ar’ møder vi Jonas Ebe­neser, en mand i slutningen af fyrrerne som efter en traumatiserende skilsmisse beslutter at begå selvmord. Han rejser til et fjernt land og på hotellet agerer han handyman med sin boremaskine. Her begynder den selvmordstruede langsomt at finde tilbage til livet. Udkommer d. 07. september 2018.

9) ’Verden fra forstanden’ af Franklin Foer

’Verden fra forstanden’ er en vigtig bog, som bør læses af enhver, der har prøvet at søge på Google, swipe på skærmen af et Apple-produkt eller scrolle ned gennem et Facebook news feed; med andre ord os alle sammen. Franklin Foers internationale bestseller er en højaktuel og dybt fascinerende debatbog om de allerstørste tech-giganter, den måde de styrer vores liv på og, ikke mindst, den trussel de udgør.

Franklin Foer er indenrigskorrespondent for magasinet The Atlantic og medlem af det videnskabelige selskab The New America Foundation. Han er forfatter til bogen ’Hvordan fodbold forklarer verden’, der er oversat til 27 sprog. Han har i syv år været redaktør af New Republic magazine. Udkommer d. 10. september 2018.

Karin Slaughter Brudstykker

8) ’Brudstykker’ af Karin Slaughter

Krimimesteren Karin Slaughter er klar med en ny bog på dansk. Karin Slaughter er en superstjerne på krimihimlen. Hun har solgt mere end 16 millioner bøger på verdensplan. Og danske Sara Blædel er kæmpe fan. ’Brudstykker’ er en enkeltstående krimi, så alle der endnu ikke har læst nogen af Slaughters bøger om Will Trent eller Sarah Linton kan fint starte her.

I ’Brudstykker’ møder vi Andrea Cooper, som tror hun ved alt om sin mor Laura – at hun altid har boet i Gullaway Island og har levet et stille og roligt liv. Men en lørdag eftermiddag vendes alting på hovedet og hun får en helt anden side af Laura at se. For inden Laura blev Laura, var hun en helt anden.  Et døgn senere ligger Laura på hospitalet – skudt på grund af noget ved. Udkommer d. 11. september 2018.

7) ’Flammernes farve’ af Pierre Lemaitre

“Hvis man kun måtte vælge at læse én bog blandt de mange udgivelser om Første Verdenskrig, der er udkommet i det forgangne år, anbefales franske Pierre Lemaitres skøre, skarpe og skræmmende roman »Vi ses deroppe«.” Sådan skrev Berlingskes anmelder og kvitterede med 5 stjerner. ’Flammernes farve’ er en selvstændig fortsættelse af ’Vi ses deroppe’.

Vi befinder os i Paris, 1927. Det bedre borgerskab i Paris sørger over bankmanden Marcel Péricourts død, og hans datter Madeleine står til at overtage hans store bankimperium som eneste arving. Men overtagelsen kommer ikke til at foregå uden konflikter, udfordringer og økonomisk ustabilitet og i Frankrig ulmer små bål af had, der truer med at antænde hele Europa og lede frem mod anden verdenskrig. Udkommer d. 13. september 2018.

6) ’Gennem dine øjne’ af Peter Høeg

Der er gået næsten 4 år siden vi sidst fik en bog fra Peter Høeg. Dengang var det ’Effekten af Susan’, en videnskabs-thriller som høstede særdeles fine anmeldelser. Nu udkommer ’Gennem dine øjne’, som er en roman om kærlighed og venskab, og hvad der skal til for at mennesker virkelig kan mødes.

’Gennem dine øjne’ kredser omkring menneskets bevidsthed, og hvad der mon kan ske, hvis vi kan bevæge os ind i et andet menneskes bevidsthed, ligesom man kan træde ind i et hus. Hvad koster det at bevæge sig ind i bevidstheden? Hvad koster det, når de firewalls vi har opbygget omkring os selv, falder bort? Hvor dybt tør vi møde os selv og hinanden? Udkommer d. 14. september 2018.

5) ’Blodspor’ af Julie Hastrup

I 2009 debuterede Julie Hastrup som krimiforfatter med bestselleren ’En torn i øjet’. Det blev begyndelsen på historien om Rebekka Holm, en stædig og ambitiøs kriminalefterforsker, der involverer sine læsere i bizar sex og makabre forbrydelser.
Af anmelderne er Julie Hastrup blevet beskrevet som ”eminent til at skildre både den kriminelles syge virkelighedsopfattelse og politiets møjsommelige opklaringsarbejde”.

’Blodspor’ er sjette bog i Rebekka Holm krimiserien. En hel familie udryddes samtidig – et midaldrende ægtepar og deres 2 sønner. Familien var både vellidt og velfungerende, og det er umiddelbart uforståeligt, hvorfor de fire mennesker skulle dø. Hemmeligheder og løgne omkring familien afdækkes og trådene går tilbage til Francos regime i Spanien. Udkommer d. 20. september 2018.

4) ’Glasnøglen’ Alex Karl Morell

Under pseudonymet Alex Karl Morell – og med Ib Michael på sidelinjen – har to danske forfattere skrevet en hæsblæsende thriller om to anti-helte, underlige fugle og en verdensomspændende konspiration. Som midtjysk hobby-ornitolog har Kathrin Lindgaard observeret, at et eller andet er rav-ruskende galt i fugleriget. Nogen fugle opfører sig mærkeligt – nogen gange. Hun kontakter journalist Jesper Bastholm, som opholder sig i Thailand, hvor naturen også udviser en excentrisk opførsel. Men det skulle hun aldrig have gjort, for inden længe står jorden i flammer under dem begge. Udkommer d. 21. september 2018.

3) ’Nulpunkt’ af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Det er to af Norges mest populære og bedst sælgende krimiforfattere, som i bogen ’Nulpunkt’ har premiere på deres nye makkerskab. Hver især har de bidraget med sprudlende skriveglæde og ekspertise. Horst med sin viden fra et arbejdsliv som politiefterforsker og Enger med sin kunnen om journalistik og onlinemedier. Tilsammen har de skabt en storbythriller med højt tempo og hæsblæsende handling.

En tidligere atletikstjerne, Sonja, dukker ikke op, da hun skal lancere sin selvbiografi på morgen-tv. I hendes hjem er der tegn på kamp, men Sonja er forsvundet og et startnummer er klistret fast på tv’et. Startnummer 1. Udkommer d. 21. september 2018.

 

2) ’Tigerens bytte’ – Wilbur Smith

Wilbur Smith har udtalt, at Courtney-serien er hans egen yndlingsserie, og det siger ikke så lidt, når man har fire serier og 13 selvstændige romaner i sit navn. Courtney-serien har været med til at gøre Wilbur Smith til en af verdens bedst sælgende forfattere af historiske romaner. Samlet set har Wilbur Smith solgt mere end 120 millioner bøger på verdensplan.

’Tigernes bytte’ er nyeste bog (og nr. 15) i Courtney-serien. Malabarkysten er fyldt med farer; grådige handelsmænd, frygtløse pirater og hævnlystne mænd. Men for en Courtney kan den største fare vise sig at være hans egen familie. Da Tom Courtney vender sit skib mod ukendte destinationer finder han endelig sin skæbne – og bestemmer uden at vide det hele Courtney-familiens fremtid. Udkommer d. 28 september 2018.

1) ’Når tiden går’ i stå af Matt Haig

Og vi slutter af med en en roman, som helt sikkert vil underholde og gøre læserne glade og rørte. ’Når tiden går i stå’ er en kærlighedshistorie på tværs af tid og alder. Det er historien om en mand tabt i tiden og om den kvinde, der kan redde ham. Tom Hazard bærer på en hemmelighed. Han er 41 år, men i virkeligheden har han levet i århundreder og drukket ale med Shakespeare, været i jazz-tidens Paris, festet med Fitzgerald mm. Han skal blot skifte identitet ofte nok og ikke forelske sig, så kan han bevare sin hemmelighed. Men han længes efter et helt almindeligt liv. Udkommer d. 28. september 2018.

God fornøjelse med september måneds bøger!

Se det store udvalg af september måneds bøger her.
Se også vores indlæg om august måneds bøger her.