Wilbur Smith i hans bil

Wilbur Smith er født i Zimbabwe (det tidligere Rhodesia) i 1933. Han er britisk statsborger og vidt berejst. Siden 1990’erne har udgivet omtrent en bog om året. I gennemsnit er hvert enkelt af hans bøger solgt i over tre millioner eksemplarer på verdensplan.

De store historiers mand

Wilbur Smith er hjemme i sit stof, hvad enten han skriver om de sorte radikale, de hvide afrikanere eller om stammetraditioner i Afrika. Han er ikke bange for de store historier og slægtskrøniker, som med serien om Courtney-familien, der spænder sig over flere generationer. Wilbur Smith er kendt for sine medrivende naturbeskrivelser og formår samtidig at fastholde sine læsere i et jerngreb af spænding og dramatik.

I interview fortæller Wilbur Smith, at han først og fremmest er inspireret af afdøde forfattere som John Buchan, (De 39 trin) C. S. Forester (Hornblower-sagaen) og H. Rider Haggard (Kong Salomons miner). De litterære forbilleder går hånd i hånd med Wilbur Smiths syn på livet: “Jeg føler, at jeg er fra det 17. århundrede. Jeg er hverken interesseret i teknologi eller i at skynde, skynde, skynde mig gennem livet.”

15) Tigerens bytte Af Wilbur Smith

Tigerens bytte

‘Tigerens bytte’ er 15. – og seneste bog – i serien om Courtney-familien.

Malabarkysten er fyldt med farer: grådige handelsmænd, frygtløse pirater og hævnlystne mænd. Men for en Courtney kan den største fare vise sig at være hans egen familie. Da Tom Courtney vender sit skib mod ukendte destinationer finder han endelig sin skæbne – og bestemmer uden at vide det hele Courtney-familiens fremtid.

Anmelderne skriver

fem hjerter “Let at læse – svær at glemme” – Politiken
 “Wilbur Smith leverer topunderholdning” – Berlingske
“Bedste forfatter af historisk fiktion – jeg siger Wilbur Smith” – Stephen King
“En af verdens mest populære adventure-forfattere.” – Washington Post Book World

Overblik over Wilbur Smiths bøger

Serien om Courtney-familien

En slægtskrønike om lykke og ulykken for den ambitiøse familie Courtney-familien, der er spredt ud over det mest verdenen.
Historien udspænder sig over flere generationer; fra begyndelsen af ​​det 18. århundrede til og med slutningen af ​​det 20. århundrede.

Egypter-serien

Romanerne handler den velbegavede slave Taita, der arbejder tæt på magten. Gennem hende berettes om dagligdag og lidenskab i det gamle Ægypten, på et tidspunkt hvor nationen rystes i sin grundvold af krig og magtbegær.

Ballantyne-serien

Serien følger Ballantyne familien, fra 1860erne til 1980erne. Baggrundstæppet for romanerne er historien om Zimbabwe (hvor Wilbur Smith er født), der frem til 1965 var under britisk herredømme og havde navnet Rhodesia.

Hector Cross-serien

Hector Cross er tidligere major i det britiske specialkorps SAS og ejer et stort sikkerhedsfirma. Hans mål er at leve et roligt liv, men fortidens klør griber atter og atter fat i ham.

Enkeltstående romaner